Peer's hjemmeside
Fischer Holm Familien 
Til Peer's forside
Slægtsforskning
Fischer Holm familien
Min nærmeste familie
Min farfars efterkomme
Index Fischer Holm famil.
Johansson's med 11 børn
Min mor Helgas aner 
Kristines familiebillede
Index Johansson familien
Send en mail til mig
Familienavnet "Fischer Holm" opstod, da Mette og Johan Frederik Holm i 1889 besluttede, at deres børn skulle have hans mors fødenavn som mellemnavn. Moderens fødenavn var Christiane Louise Fischer, de har sikkert været stolte af hendes slægt, der kan føres tilbage til lægen Thomas C. Fischer der var født 1583.
Se deres efterkommere herfra.

Han fik i 1600-tallet 8 børn, der alle fik en høj status i samfundet. Den ældste blev døbt Christian efter datidens konge. Han blev vinhandler og mundskænk hos Kong Christian IV og senere hos Frederik III. Han købte Silkeborg Slot og en del store godser af kongen. Han døde uden at få børn, så hans søskende arvede hans godser.

En anden spændende forfader er Mouritz Christian Fischer. Han var født 1703 og er kendt for at have reddet 2 kongers liv.Først Frederik 4., hvor han reddede kongen op af en kalkgruppe som han var sunket ned i med sin hest. Anden gang var da han reddede kong Kristian 6. ud af en brændende kanonfabrik.

De 2 hændelser er nævnt på hans gravsten, endvidere har jeg kopi af 2 bryllupssange, hvori hændelser er omtalt, så det er ganske vist. Uden ham var dronning Margrete aldrig blevet født.

Fischer Familien fra Silkeborg ejede i en periode hele Silkeborg amt. Det kan du læse mere om her.

Holm navnet kom i familien da Johan Frederik Holm´s farfar var soldat. Han hed Rasmus Pedersen Liisberg, men da han var fra Holme ved Århus, blev han kaldt Holm som soldat. Det navn beholdt han, da han i 1804 blev gift med Mariane fra Ebeltoft og nedsatte sig der som drejermester.

Du kan se en stamtavle med billeder for de 3 omtalte generationer.