Peer's hjemmeside 

Kopiere LydCD

 


Kopiere med Nero

På harddisken laver du en mappe, der hedder Lydbøger og en undermappe med bogens eller musik CD-ens navn.

Hvis du har programmet Nero, så går du ind i Nero Start smart og vælger cd øverst oppe og så lyd ikonet, så vælger du der hvor der står Kopiering af lyd eller Conventere lyd-cd til lydfiler.

Følgende skal indstilles:

Kildedrev: Find det drev du vil putte CD-en i.

Outputformat: Jeg anbefaler, at du bruger MP3-lyd, men WAV kan normalt også bruges på en mp3 afspiller.

Distignationsmappe: tryk Gennemse og find den mappe du lige har oprettet.

Hvis en lydbog består af flere CD-er skal du have hver cd i en mappe for sig selv når du gemmer dem, for ellers lægges de ind lige efter hinanden. Hver cd begynder jo med spor 1, spor 2 osv. Så kald alle mapper f.eks. mappe 1, mappe 2. os.v.

Nogle udgaver af Nero gør det automatisk.

Så putter du 1. CD i drevet og trykker KOPIER. Sådan gør du med hver CD indtil alle er færdige.

Hver mappe har en fil med spor 1. Da vi gerne skulle have alle filerne i den rigtige rækkefølge, må vi omdøbe dem. Det gør vi på denne måde.

I Stifinder finder du mappen med en undermappe for hver CD.

Klik på Dato-kolonnen for at sikre at de ligger i den rigtige rækkefølge.

Så åbner du den 1. mappe med filerne fra den 1. CD.

Marker den nederste fil, hold Shift nede og marker den øverste fil.

Tryk på F2 tasten, så kan filnavnet på den øverste fil ændres. Giv den navnet 1, og tryk Enter.

Nu vil alle filer hedde 1 med tilføjelse af et nummer.

Så går du tilbage med piltasten til mappen med undermapperne og gør det samme med mappen med CD nr. 2, filerne her skal så bare have nr. 2. Sådan fortsætter du til alle mapper er ændret.

Nu kan du åbne hver undermappe og kopiere filerne til hovedmappen.

Her skulle de nu gerne ligge i den rigtige rækkefølge. 

Nu skal filnavne ændres igen. Marker nederste fil, hold Shift nede, marker øverste fil så alle er markeret.

Tryk på F2 og skriv bogens titel eller en del af den og tryk Enter.

Nu skulle alle filerne have fået et fortløbende nummer og være klar til at blive overført til din MP3 afspiller.

Hvis der er rigtigt kan du slette alle undermapper.

 

Andre programmer: 

Problemet er at der findes mange forskellige copy protections, (Key2Audio, Cactus, Macrovision SafeAudio, Datashield 200, Optimal Media og MusicGuard. Key2 og Cactus) nogle kan brydes med Nero, nogle med Easy CD-DA Extractor og Audiograbber, WMP som kan gemme i Windows Media-lyd (Og evnt. laves til MP3 senere)
Og en masse andre programmer.

FreeRIP

De fysiske formater er på vej i graven, og det gælder også cd’en, som har svært ved at hamle op med de digitale filer, som er lige til at tage med på musikafspilleren eller mobiltelefonen.

Førhen satte prisen pr mb sine begrænsninger for, hvor meget musik man kunne have på harddisken, og i hvor høj kvalitet man havde lyst til gemme den. I dag er harddiske imidlertid så billige, at de fleste vil kunne gemme hele deres cd-samling i ukomprimeret kvalitet på en 2TB harddiskhttp://images.intellitxt.com/ast/adTypes/icon1.png til 7-800 kroner.

For at få musikken fra cd’erne ind på computeren kræver det et program, der kan hente filerne ind - eller rippe dem som det kaldes - i det ønskede format.

Det får du med FreeRIP, som er et ganske gratis program til formålet. Udover de komprimerede mp3- wav- og vorbis-formater, som de fleste benytter, fordi de ikke fylder så meget på pc’en, kan du vælge at rippe til wav- og flac, som begge er ukomprimerede og gengiver lyden præcis som på cd’en. Dog fylder flac væsentligt mindre end wav, så hvis din afspiller understøtter dette format, kan det anbefales at rippe til flac.

Det hele foregår rimeligt nemt og ukompliceret. Når cd’en er indsat vælger du hvilket format, der skal rippes til, og derefter går processen i gang. Album-oplysningerne finder programmet selv, så du har tjek på hvad der gemmer sig på filerne bagefter. Der er desuden en række småting du kan justere alt efter behag.

Alt i alt et glimrende rippe-program, der giver dig mulighed for at hente dine cd’er ind på computeren i de mest anvendelige formater.